Синдром хронічного обмороження змусив англійку носити рукавички навіть влітку

Синдром хронічного обмороження змусив англійку носити рукавички навіть влітку

26-річна Челсі Вуд змушена щодня робити ін’єкції ботоксу в кисті рук, щоб запустити кровообіг.

Джерело: Відомості

Британське видання Mirror опублікувало незвичайну історію мешканки міста Дадлі в британському графстві Уест-Мідлендс, яка не знімає товсті рукавички круглий рік, оскільки з дитинства відчуває симптоми хронічного обмороження, більш відомі науці як хвороба Рейно. Зовні все виглядає так, немов 26-річна Челсі Вуд довго тримала пензля руки в кучугурі снігу, в результаті чого її пальці буквально посиніли. Але насправді в усьому винен підвищений тонус стінок судин кінцівок, який призводить до спазмів і супроводжується онімінням, болем і зміною кольору шкірних покривів, повідомляє Life.ru.

Незважаючи на рідкісний і не цілком вивчений діагноз, Челсі навчилася з ним жити. Нещодавно вона стала дружиною і мамою. Гостра необхідність завжди тримати руки в теплі не заважає, наприклад, її захопленню кулінарією або активних ігор з м'ячем в дружній компанії. Однак такі елементарні речі, як зібрати волосся в хвіст або застебнути кошик, для 26-річної Челсі недоступні.

«Напад може спровокувати не тільки погана погода, але й банальна стресова ситуація. Іноді я відчуваю до 10 нападів на день, — розповідає Челсі. — На роботі я змушена триматися ближче до обігрівача, не знімати рукавички і щодня колоти собі ботокс. Але загалом я вже звикла до свого стану, тому для мене життя триває».  

Loading...