Унікальні властивості полуниці

Унікальні властивості полуниці

Ні для кого не секрет, що полуниця є «королевою» ягід.

Джерело: Відомості

Раніше полуниця була сезонним продуктом, проте ці часи минули. Сьогодні цю ароматну і корисну ягоду можна побачити на прилавках протягом усього року, повідомляє видання «Вслух.net».

Полуниця — дуже корисна і соковита ягода; вважається, що саме влітку час використовувати всі її корисні властивості.

Полуниця багата на антиоксиданти

Ці корисні речовини в ягоді ефективно борються з вільними радикалами, захищаючи тіло від передчасного старіння і захворювань. Крім того, у полуниці дуже важливиим є колір — чим темніше забарвлення, тим більше в ній антоціанів. Тому сонячна ягода з грядки набагато корисніша за  світло-червону, парникову.

Вітамін С

У плоді полуниці міститься набагато більше вітаміну С, ніж в одній часточці апельсина. Вітамін С — також один із потужних антиоксидантів. Цей вітамін необхідний всім, адже в його присутності добре засвоюється залізо. Відзначимо, що полуниця, яка виросла на сонці, містить в собі більше вітаміну С, ніж ягода, яка росла при штучному освітленні. Розрізнити ці ягоди дуже легко. Темно-червона полуниця — це те, що вам потрібно.

Антиракова ягода

Саме ця ягода корисна для профілактики онкологічних захворювань. У полуниці міститься багато вітаміну С, елагової кислоти, кемферол, фолату і кварцетіту, які запобігають розвитку раку.

Покращує пам’ять

Учені в ході своїх досліджень довели, що вживання полуниці сприяє поліпшенню пам'яті на 100%. Крім цього, полуниця уповільнює процеси старіння інтелектуальних функцій мозку.

Підтримує здоров’я очей

Близько 3-х порцій полуниці в тиждень запобігають розвитку макулярної дегенерації сітківки ока. Крім цього, вживання ягоди в профілактичних заходах допоможе запобігти такому захворюванню, як катаракта — помутніння кришталика ока. Тому літнім людям варто вживати полуницю частіше, адже саме літні люди стикаються з такою проблемою.

Спалює жири

Для тих, хто хоче схуднути, ягідна дієта здатна допомогти. Полуниця низькокалорійна, і в ній містяться речовини, які сприяють спалюванню жирів. Тому, якщо ви вирішили зайнятися собою, то зараз — саме час, адже полуниця вже дозріває на грядках.

Омолоджує

Ця ягода має омолоджувальний ефект, оскільки в ній міститься єлагова кислота, яка захищає еластичні волокна в шкірі. Полуниця добре впливає на шкіру обличчя та зміцнює кістки, а також нігті.

Про полуницю можна багато писати — вона прекрасна сама по собі і в ній, як ми бачимо, багато корисних властивостей. Тому, якщо ви ще не відкрили сезон полуниці, то зараз саме час це зробити.

Loading...