Учені: Вживання хліба може продовжити життя

Учені: Вживання хліба може продовжити життя

Учені з Уестмідського інституту медичних досліджень і Сіднейського університету прийшли до висновку, що хліб дозволяє продовжити життя.

Джерело: Відомості

Вони провели десятирічне дослідження, в ході якого стежили за раціоном майже 2 тисяч осіб. Вік учасників дослідження починався від 49 років. Усі вони входили до групи ризику з онкологічних і серцево-судинних захворювань, повідомляє Informing.

При аналізі фінальних результатів 15,5% учасників дослідження продемонстрували ознаки «успішного старіння». Хороші показники були виявлені у тих людей, які регулярно отримували якісні вуглеводи з продуктів, багатих на клітковину. До таких продуктів належить хліб, пластівці, а також овочі та фрукти.

Люди, в раціоні яких були присутні вищезгадані продукти, менше страждали на гіпертонію і задишку. У них краще проходила мозкова діяльність, а також знижувалася вірогідність розвитку раку, діабету і деяких серцевих захворювань.

У людей, які регулярно вживають хліб, пластівці, фрукти й овочі з високим вмістом клітковини, відзначають вчені, шанси на здорову старість зростають до 80%. Учені пояснили, що користь приносять різновиди хліба, виготовленого не з білої муки. Максимально корисним фахівці вважають житній або чорний хліб. Такий хліб містить безліч елементів, які важливі для мікрофлори кишечника. А, як відомо, здорова мікрофлора кишечника дозволяє ефективно працювати імунній системі людини.

Loading...