У Чернівцях фірма обманним шляхом отримала 25 мільйонів бюджетних коштів

У Чернівцях фірма обманним шляхом отримала 25 мільйонів бюджетних коштів

Підробивши інформацію, товариство виграло тендер.

Джерело: Відомості

На підставі фіктивних документів підприємство стало переможцем на конкурсних торгах. Вказані кошти на свої рахунки ТОВ отримало за реконструкцію кінотеатру.

Так, оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Чернівецькій області ДЗЕ Нацполіції встановили, що в грудні 2015 року проходили конкурсні торги із державних закупівель: реконструкція кінотеатру під кіномистецький центр. Вартість послуг майже 25 мільйонів гривень.

Участь приймали 10 підприємств. З переможцем уклали договір на проведення робіт. На рахунки товариство отримало з бюджету близько 25 мільйонів гривень.

Проаналізувавши надану переможцем документацію, працівники УЗЕ виявили ряд невідповідностей кваліфікаційним вимогам. Головна з яких - досвід у виконанні аналогічних робіт та наявність фахівців у сфері будівництва.  

Службові особи товариства надали фіктивну довідку, в якій зазначили, що на підприємстві працевлаштовані 20 осіб,  які мають будівельну освіту.

Однак деякі громадяни, які вказані у документі, взагалі не працюють на ТОВ. Також, основна діяльність  - виготовлення та встановлення металопластикових конструкцій і комплектуючих. Тож досвіду роботи з реконструкції будівель та споруд підприємство також немає.

Представники вказаного підприємства заздалегідь знали про їх невідповідність, але внесли до документів фіктивні відомості, як наслідок стали переможцем у тендері та отримали бюджетні кошти.

За фактом службового підроблення посадовими особами комерційноїструктури відкрито кримінальне провадження -  ст. 366 Кримінального кодексу України, інформує Департамент захисту економіки Національної поліції України

Loading...