Як очистити організм за допомогою кип’яченої води

Як очистити організм за допомогою кип’яченої води

Весна - це ідеальний період для того, щоб навести порядок в своєму організмі, очистити його від шлаків і токсинів.

Джерело: Відомості

Прочитайте, як правильно робити таке "прибирання" за допомогою гарячої кип'яченої води.

Чим корисна кип'ячена вода

Кип'ячена вода допомагає поліпшити роботу травної системи, а зокрема кишечника. Це особливо актуально зараз, коли ми часто перекушуємо на бігу і вживаємо в їжу не особливо корисні продукти. Аюрведична медицина (традиційна медицина Південної Азії) радить пити саме гарячу кип'ячену воду.

Чому саме гаряча кип'ячена вода така корисна? У аюрведі поширена думка, що саме така вода швидше перетравлюється організмом і, як наслідок, швидше починають діяти її цінні властивості. Вона очищена і цілюща.

Очищення кип'яченою водою допомагає позбутися від артриту, артрозу, атеросклерозу, хронічних закрепів. Крім того, за допомогою цієї процедури ви зможете нормалізувати вагу, м'яко і поступово вивести камені і пісок з нирок, жовчного міхура і печінки, поліпшити стан шкіри, надати кісткам велику гнучкість і навіть схуднути.

 

Для чого потрібно очищення кип'яченою водою

Далеко не завжди ми дбаємо про своє тіло. Вживання шкідливої їжі, відсутність фізичної активності, сидячий спосіб життя і фактори, які від нас не залежать, наприклад, згубний вплив довкілля можуть не найкращим чином вплинути на стан нашого організму і його здоров'я. Звільнитися від шлаків і токсинів, а також розігнати метаболізм допоможе очищення, яке можна організувати і в домашніх умовах.

Таку процедуру можна проводити регулярно. Звичайно, робити це занадто часто не варто, але пару раз в рік ви сміливо можете влаштувати своєму організму таке "своєрідне прибирання". Після нього ви побачите, що багато органів перестало барахлити, а тіло стало більш слухняним. До того ж ви почнете ловити захоплені погляди оточуючих, адже стан шкіри, волосся і нігтів також помітно покращиться.

До того ж очищення організму водою відноситься до категорії щадящого. У такий спосіб найменше протипоказань і негативних побічних ефектів і наслідків. Адже воду можна пити всім.

Як правильно очищати організм кип'яченою водою

Найважливіше, що ви повинні запам'ятати: вода повинна бути не пекуче гарячою, а комфортною для вас, але при цьому максимальної температури. Ви повинні пити її не обпалюючи. Це дуже важливо, тому що деякі вважають, що пити потрібно саме окріп. Поспішаємо запевнити вас, що це не так.

Рекомендована тривалість очищення коливається від 3 місяців до півроку. Потім краще зробити перерву. Пити гарячу воду необхідно вранці натщесерце. Прийом їжі повинен відбутися не раніше ніж через 40 хвилин після того, як ви вип'єте склянку води.

Пийте кип'ячену воду не поспішаючи, маленькими ковтками. Якщо ви хочете дотриматися всіх правил і отримати максимум ефекту від процедури, дотримуйтесь спеціального алгоритму. Сядьте на стілець з прямими ногами і прямою спиною. Закрийте очі і прислухайтеся до своїх відчуттів.

Повільно випийте склянку води. Це можна робити маленькими ковточками і з перервами і, звичайно ж, з відкритими очима. Після самого цікавого моменту відкладіть склянку вбік і покладіть руки на коліна долонями вниз. Знову закрийте очі і прислухайтеся до себе.

Протипоказання

У процесі такого очищення можуть виникати легкі болі. Це нормально і свідчить про те, що процес протікає правильно.

Однак перед початком очищення кип'яченою водою слід обов'язково проконсультуватися з лікарем і звертатися до нього при виникненні будь-яких неприємних і підозрілих відчуттів.

До того ж не дивлячись на всі цілющі властивості рідини, гаряча кип'ячена вода - це не панацея. Такий спосіб має і свої протипоказання, особливо в тому випадку, якщо ви страждаєте на захворювання шлунково-кишкового тракту.

Loading...