Ромашковий чай чистить печінку, знижує холестерин в крові

Ромашковий чай чистить печінку,  знижує холестерин в крові

Ромашкою лікувалися стародавні римляни, греки і єгиптяни.

Джерело: Відомості

З часів Середньовіччя ромашка відома цілим набором корисних для здоров'я властивостей. Середньовічні ченці, наприклад, рекомендували спати в ложі з квіток ромашки для позбавлення від депресії і досягнення стану спокою і розслаблення. Ромашкою лікувалися стародавні римляни, греки і єгиптяни.

Американські вчені довели корисні властивості ромашки. 

• Популярний у всьому світі ромашковий чай стимулює апетит перед прийомом їжі і сприяє подальшому нормальному травленню, запобігаючи шлунковим спазмам, так що він просто незамінний після щедрих застіль і під час тривалих свят.

• Ромашковий чай з додаванням материнки полегшить відхід газів і зменшить газоутворення.

• Розслаблення і релаксація при вживанні ромашкового чаю самі по собі можуть покращувати стан людей із захворюваннями серцево-судинної системи.

• Настій ромашки аптечної прекрасно справляється навіть із застарілими гастритами (на місяць відмовтеся від інших гарячих напоїв і пийте ромашковий чай три рази на день).

• Завдяки вмісту в сухій сировині вітаміну С і аскорбінової кислоти, які не зникають після заварювання, ромашковий чай зміцнює імунітет і запобігає простудним захворюванням. Якщо ви схильні до сезонних застуд, то частіше включайте цей напій в свій раціон протягом всього року, тоді ви зможете уникнути ГРЗ і навіть ГРВІ. Якщо ж ви все-таки застудилися, то і тут ромашковий чай прийде на допомогу - він пом'якшує болі в горлі, має потогінну дію, знижує температуру.

• Теплий ромашковий чай - традиційний і цілком безпечний засіб для немовлят, які страждають від кольок, діареї або спеки. У всякому разі, так думають в Американській Академії сімейних лікарів. Однак педіатри застерігають від помилок дозування. Дітям до 5 років можна пити не більше ½ чашки такого трав'яного чаю в день.

• Чай з ромашки містить флавоноїди і азулен, тобто, має антибактеріальну дію, тому допомагає зняти внутрішні запалення. Він позбавляє від циститу та інших захворювань сечостатевої системи, полегшує болі при пієлонефриті, прибирає наслідки харчових отруєнь.

• Високий вміст нікотинової кислоти робить ромашковий чай незамінним для тих, хто з якихось причин харчується неправильно або сидить на строгій дієті. Крім того, організм отримує необхідну йому дозу вітаміну РР, що в свою чергу позбавляє від спазмів судин кінцівок і допомагає при лікуванні діабету.

• Ромашковий чай відновлює нервову систему, він заспокоює, допомагає розслабитися, позбавляє від депресивних станів і від наслідків стресів. Ті, хто регулярно вживає цей напій, менше схильні до неврозів, дратівливості і порушення сну.

• Крім того, ромашковий чай рекомендується вживати тим, хто на регулярній основі або просто протягом 2-3 тижнів приймає знеболюючі або протизапальні засоби, до складу яких входить ацетилсаліцилова кислота (аспірин). Цей напій знижує ризик виникнення ерозій стінок шлунка і відновлює його мікрофлору.

• Ромашковий чай здатний до певної міри чистити печінку, тому його варто регулярно пити тим, хто зловживає жирною і важкою їжею, алкоголем і ліками. Цей напій є профілактичним засобом, в деякій мірі захищає від цирозу печінки.

• Ромашковий чай є легким спазмолітиком, знімає м'язові спазми, тому його рекомендують пити при головних болях, викликаних різкою зміною погоди або перепадами артеріального тиску, при хворобливих відчуттях під час менструації, при загостренні шлункових захворювань.

• Крім цього, до корисних властивостей ромашкового чаю можна віднести: зниження холестерину і цукру в крові, профілактику серцево-судинних і ниркових захворювань. Деякі фахівці говорять і про те, що цей напій має жовчогінну дію і допомагає позбутися від каменів у нирках і в жовчному міхурі.

• Ромашковий чай допомагає зберегти молодість. Його вживання сприяє підвищенню тонусу шкіри, робить її молодшою ​​і свіжою. Причому рекомендується і приймати настій з ромашки всередину натщесерце, і вмиватися ним. Відмінний ефект дає і відвар, заморожений в формочках для льоду - їм вранці протирають обличчя, шию і зону декольте.

• Ромашковий чай можна використовувати у вигляді компресів для очей при деяких запаленнях (наприклад, кон'юнктивіт).

• Місцеве або пероральне застосування напою буде корисно при екземі, контактному  дерматиті і опрілості. У Німеччині уряд офіційно визнав ромашку лікарським засобом від дерматологічних захворювань.

• Хімічна сполука під назвою "апигенин", що міститься в ромашковому чаї, має здатність скорочувати тривалість життя ракових клітин, стримуючи, таким чином, подальше поширення онкологічного процесу в організмі і посилюючи ефективність специфічного лікування.

Loading...