Психологи: Фізичні покарання дітей приводять до антигромадської поведінки

Психологи: Фізичні покарання дітей приводять до антигромадської поведінки

Покарання призводить до маси проблем, але не примушує дітей до покори.

Джерело: Відомості

Чим більше батьки б'ють своїх дітей, тим вища ймовірність того, що діти будуть бунтувати проти своїх батьків, здійснювати неправомірні вчинки, проявляти агресію і зазнавати труднощів у навчанні. До такого висновку прийшли американські вчені, узагальнивши дані з досліджень фізичних покарань, проведених за останні 50 років, повідомляє «Росбалт».

Ученим вдалося зібрати інформацію про 160 тисяч дітей. З'ясувалося, що батьки, які карають  своїх дітей, надалі стикаються з 13 з 17 негативних наслідків (проблеми з поведінкою, успішністю, психічним здоров'ям тощо).

«Ми виявили, що покарання призводить до маси проблем, але не примушує дітей до покори, якої якраз домагаються батьки, які вдаються до цього покарання», — заявили психологи.

Крім того, в довгостроковій перспективі у дітей, яких б’ють батьки, проявляється не тільки схильність до антигромадської поведінки, але й впевненість у тому, що їхнім дітям так само потрібні фізичні покарання.

Нарешті, вчені підкреслюють, що фізичні покарання і насильство над дитиною, усупереч поширеній думці багатьох батьків, мають багато спільного. Наслідки для розвитку і психічного здоров’я дитини в цих форм «впливу», по суті, ідентичні. 

Loading...