Поліція, як і міліція, продовжує застосовувати тортури до цивільних

Поліція, як і міліція, продовжує застосовувати тортури до цивільних

Уже колишня екс-поліціянтка з Одеси розповіла, чому написала рапорт на звільнення.

Джерело: Відомості

Своє бачення діяльності нової поліції з середини Іра Скай виклала у своїй сторінці на Фейсбук

«Ось і прийшов той день, коли я здаю жетон і посвідчення. Хтось зітхне з полегшенням, хтось буде в шоці, але маємо що маємо. Довго розпорошуватися і розповідати як все погано не буду, тому що не все і на стільки погано. Хлопці, які пройшли відбір і з благими думками виходять служити - респект вам і величезне спасибі за вашу витримку, за вашу роботу і відданість. Але серед гарного, на жаль є і псевдо-поліцейські, які дозволяють собі перевищувати свої службові повноваження, переступати закон і думають, що все це буде сходити з рук, бо кожен їх вчинок покривається начальством. Хочу сіли в крісло начальника Управління? Люди хочуть вірити поліції, а не дивитися на те, як ви всіляко прикриваєте злочинців. Наша служба відкрита для людей і прозора повинна була б бути, хоча ви готові закритися від усіх ЗМІ і спілкуватися тільки з тими, хто вам вигідний.

А тепер зайдемо трохи глибше. Чого ж мене пішли з поліції? А причини досить прості, в певний час я, будучи співробітником поліції, не закрилася від громадськості, а навпаки стала прислухатися і співпрацювати на швидке реагування, таким чином в моєму районі на будь-які події свідками яких були громадські працівники, стало більш швидке реагування. Наприклад візьмемо ситуацію з ДТП і п'яною жінкою, яка кричала що її чоловік депутат зараз приїде і все вирішить і намагалася втекти з місця. Що маємо? Спільними зусиллями була затримана і правопорушниця, і її кавалер, який всіляко намагався приховати сліди ДТП і досить агресивно поводився. Погано? Не думаю. Йдемо далі.

Один день по-цивільному…

Вечір обіцяв бути тихим .... Але я як поліцейський не могла не реагувати на правопорушення, навіть будучи на відпочинку. Отже, все почалося біля мого будинку, коли біля під'їзду мною було помічено достатню кількість осіб болгарської національності, що здалося мені досить підозрілим, але мої побоювання не були марними, через якийсь час вся ця юрба рушила в бік 25 Чапаєвської дивізії, де хотіли побити людину, але за рахунок швидкого реагування мною і громадськими діячами було вжито заходів щодо запобігання правопорушенню. Через якийсь час на вулиці Пушкінській стала свідком ДТП, з якого намагався сховатися правопорушник. Знову ж таки не без допомоги "Безпечне місто" людина була зупинена і затримана і передана співробітникам поліції, які несли службу в цьому районі для притягнення до відповідальності згідно чинного законодавства. Але і це було не все, повертаючись вже з цивільного патрулювання додому, по вулиці Люстдорфській було помічено групу осіб, які вибігши з авто, почали прямо на дорозі бити велосипедиста, вкрали у нього телефон і намагалися сховатися, після чого були затримані нами і передані співробітникам поліції. Увага питання: три розкриття за ніч погано? Думаю. ні.

Намагався затримати злочинців  - покарання.....

Розглянемо ще одну ситуацію. Мій напарник, назвемо його Х, у вихідний день в порадній під'їзду свого будинку помітив двох підозрілих молодиків, на яких раніше вже скаржилися сусіди за те, що вони систематично вживають наркотичні речовини на очах у дітей та мешканців будинку, неможливо залишитися байдужим в даній ситуації, погодьтеся , адже кожен з нас з цим стикався. Х постарався затримати вище названих осіб, на одного навіть надів наручники, але в цей момент на нього було скоєно напад другим правопорушником, після чого обидва зникли. І як ви думаєте, що було далі з поліцейським, який прийшов служити народу України та який залишається поліцейським 24 години на добу? Правильно його покарали, мало того що дисциплінарно, ще й матеріально. Скажіть будь ласка, це правильно ????

Не прикриваєш дупи оборотней? Пиши рапорт. Або ми тебе звільнимо за статтею

І ось ми доходимо до розв'язки .... Якийсь водій відмовився показувати документи співробітникам поліції, бо вважав. що не порушив ПДР. Замість того, щоб скласти адмінпротокол по ст.126 ч.1 і прийняти у людини пояснення, його витягають з машини і починають бити гумовими палицями. Я не підтримую таких методів роботи. Ми сервісна служба, яка повинна захищати людей, а не калічити їх, тим більше це адміністративне порушення, для запобігання якого можна використовувати більш гуманні методи. Коли я спілкувалася з Білецьким М.Н. і задала питання: чому я за період 6 місяців несення служби не застосувала фізичну силу до порушників на авто, а інші так не можуть домогтися результату методом спілкування з порушником і підходу, він мені відповів : "Ну не у всіх як у тебе вистачає терпіння". Начальник був вкрай незадоволений моїми діями і в якийсь момент заніс в список ворогів, і моє спілкування з ними і нарікання на непрофесійну роботу співробітників порахував злочинними діями. Ось, власне, основні причини мого відходу зі служби.

На сьогоднішній день я стала журналістом газети і активістом громадської організації "Безпечне місто", розуміючи, що в цій організації я зможу більше користі принести людям, на відміну від Одеської поліції, де будь-яка ініціатива - карається. Рапорт на звільнення, до речі я подавала 2 рази, в першому рапорті було зазначено, що звільняюся через упереджене ставлення начальника управління, але рапорт в такому вигляді у мене не прийняли, сказавши що рапорти пишуться тільки за шаблоном і ніяк інакше ....

Loading...