Вчені Китаю створили унікальну тканину печінки

Вчені Китаю створили унікальну тканину печінки

За словами вчених, нову тканину можна буде використовувати для трансплантації та досліджень.

Джерело: Відомості

Печінка бере участь в перетравленні їжі і позбавляє організм від токсинів. Через різні фактори, включаючи вірусні інфекції, алкоголізм і побічні ефекти ліків, робота даного органу може порушуватися. При проблемах з печінкою з'являються біль в животі, набряки, нудота і інші симптоми, пише The Times of India.

Повна відмова печінки небезпечно для життя. В такому випадку нерідко потрібна операція з пересадки, для якої необхідні донори. Вчені давно намагаються створити тканину печінки, яка позбавить від цієї необхідності і допоможе точно оцінити побічні ефекти препаратів. Але до сих пір дослідникам не вдавалося відтворити складну структуру тканини.

Китайські вчені з Північно-Західного університету А & F стверджують: створена ними тканина імітує функції печінки краще всіх існуючих моделей. Фахівці використовували клітини печінки і аорти людини. Швидкість метаболізму в цій тканині максимально наближена до реальної. За словами вчених, нову тканину можна буде використовувати для трансплантації та досліджень.

Loading...