На Волині у Ківерцівському районі затримали перекупника лісу

На Волині у Ківерцівському районі затримали перекупника лісу
На фото: затриманий бус.

Автомобіль разом із краденим дубом вилучено і відпроваджено на штрафмайданчик.

Автор: Сергій ЦЮРИЦЬ / Джерело: Відомості

Сьогодні вночі у с. Сильно Ківерцівського р-ну рейдова бригада лісової охорони ДП «Цуманське ЛГ» та громадського формування «Айдар» звернула увагу на бус, що виїжджав із котрогось подвір’я. Їхав повільно, очевидно мав важкий вантаж. Лісоохоронці спробували його зупинити, та водій на всі застережні знаки не реагував, а при виїзді з селища несподівано звернув в останній двір, закрив автівку і втік до лісу.

– Члени рейдової бригади, присвітивши ліхтариками, побачили у бусі три дубові колодки, – розповідає головний лісничий ДП «Цуманське ЛГ» Сергій Арендарчук. – Тож одразу викликали на допомогу правоохоронців.

Господар домівки, де припаркувався бус, здивувався заїжджій автівці не менше лісоохоронців. Звісно, він мріяв би про такий всюдихід, та де взяти кошти? Як виявилося, такої автівки не було і в селі. Чия ж вона?

Чекати довелося до ранку. Власника автомобіля знайшли у лісі. Ним виявився підприємець с. Гораймівка на прізвище Мельник. Чоловік має власну пилораму і вирішив розжитися на волинський дуб. Тож поїхав у Сильно і завантажився трьома трьохметровими колодками дуба на подвір’ї, яке йому показали.

Лісоохоронці вже знайшли місце, де було зрізано два дуби. Це лісові угіддя ДП «Цуманського ЛГ». Діаметр пеньків відповідно складає 58 і 80 см. З одного дерева забрано дві колодки по три метри, з другого – одна триметрова. Тепер правоохоронці виясняють, хто їх зрізав і як часто житель с. Сильне приторговує на своїй дубовій перевалочній базі.

Усім винуватцям доведеться відповідати: кожному – за своє. Автомобіль разом із краденим лісом вилучено і відпроваджено на штрафмайданчик Ківерцівського райвідділу поліції. Проводиться слідство. Нагадаємо, що це вже другий «дубовий» бус, затриманий цього року рейдовою бригадою ДП «Цуманського ЛГ» і відпроваджений на штрафмайданчик райвідділу поліції.

Loading...