Теплокомуненерго та бюджетні установи Волині не платять за розподіл газу

Теплокомуненерго та бюджетні установи Волині  не платять за розподіл газу

Сукупна сума боргу сягнула майже 35 млн. грн.

Джерело: Відомості

З початку року бюджетні організації та підприємства теплокомуненергетики  розрахувались із ПАТ «Волиньгаз» за доставку (розподіл) газу лише на 5%. Сукупна сума боргу сягнула майже 35 млн. грн.

Найбільшими боржниками є підприємства теплокомуненергетики області. За січень  заборгованість підприємств ТКЕ становить 18,4 млн. грн  та  14.4 млн. грн попередньої оплати за лютий. 

Серед підприємств, які не сплатили за розподіл природного газу важливі для життєдіяльності області установи, від функціонування яких напряму залежить комфорт тисяч волинських сімей. Зокрема це: ДКП «Луцьктепло», ПТМ «Володимир-Волинськтелокомуненерго», КП «Нововолинськтеплокомуненерго» та ПТМ «Ковельтепло».

Найкритичніша ситуація склалась із комунальним підприємством «Луцьктепло», яка ставить під загрозу подальше постачання газу на підприємство, що у свою чергу може лишити без тепла та гарячої води мешканців міста Луцька. Ця установа заборгувала найбільшу суму – понад 22 млн. грн. «Окрім цього, саме «Луцьктепло» лишається єдиним підприємством серед усіх боржників, яке із початку нового року не сплатило навіть найменшої частки заборгованості», - розповідає заступник голови правління з обліку та балансів ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Окрім боргів ТКЕ, за розподіл природного газу боргують і бюджетні установи області, сума боргу за січень становить 0,6 млн. грн та майже 1,5 млн. грн попередньої оплати за лютий 2016 року.

«Волиньгаз» звертає увагу керівників підприємств-боржників, що несплата заборгованості приведе в подальшому до припинення подачі природного газу.

Додатково:

З 1 січня 2016 року, згідно Кодексу газорозподільних систем, діють нові правила розподілу природного газу підприємствам та організаціям. За постачання природного газу підприємства сплачують власникам енергоресурсу, а за його розподіл  – облгазам (ПАТ «Волиньгаз»), уклавши прямі договори на розподіл. Окрім того,  оплата вартості послуги за розподіл природного газу здійснюється на умовах попередньої оплати до початку розрахункового періоду.

Loading...