У Луцьку вартість проїзду в міському електричному транспорті з 15 лютого становитиме 2 гривні

На даний час вартість проїзду в тролейбусі становить 1,75 грн за 1 поїздку та діє з 1 липня 2015 року.

Джерело: Відомості

Перегляд тарифу здійснюється у зв’язку із зростанням цін на електричну енергію від середньозваженої ціни за 2015 рік в розмірі 0,63 грн. кВт.год. до 0,789 грн./кВт.год., тобто на 25%, а також підвищенням розміру мінімальної зарплати від 1218 грн до 1378 грн та зміни умов оплати праці, йдеться на сайті міськради.

Збільшення вартості проїзду обумовлене також зростанням вартості матеріалів, запасних частин для ремонтів, технічного обслуговування рухомого складу та контактної мережі. Зважаючи на необхідність поліпшення технічного стану рухомого складу (61% тролейбусів експлуатуються понад 20 років та потребують затратних капітальних та поточних ремонтів), у плановому тарифі передбачено ріст витрат на матеріали та запчастини відповідно до росту індексу цін виробників промислової продукції на 2016 рік.

Великих витрат вимагає ремонт та підтримання у належному стані контактної мережі, загальна протяжність якої становить 109,15 км та 9 тягових підстанцій, про необхідність проведення капітальних ремонтів, про що зазначено в актах державного технічного огляду тролейбусної контактної мережі із зазначенням термінових усунень технічних проблем. Планова потреба заміни елементів контактної мережі за результатами проведеного державного технічного огляду контактної мережі ДП «Київська ДРТІ МЕТ» від 9 жовтня 2015 року становить 8410,3 тис.грн. Відсутність обігових коштів унеможливлює здійснення у повному обсязі своєчасного ремонту та обслуговування контактної мережі.

  Рентабельність у плановому тарифі передбачено у розмірі 7,5%.

Вартість разового квитка на проїзд в міському електричному транспорті (тролейбусі) для учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації – 1,00 грн.

Вартість місячного проїзного квитка в міському електротранспорті (тролейбусі): для підприємств, установ, організацій – 120,00 грн; для населення –105,00 грн; для учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації – 50,00 грн. 

Loading...