«Влада» Криму збирається судитися з організаторами енергоблокади півострова

«Влада» Криму збирається судитися з організаторами енергоблокади півострова

Представник так званого уряду Криму Заур Смірнов заявив, що вже підраховує «фінансовий та моральний збиток».

Джерело: Відомості

Окупанти та колабораціоністи Криму погрожують, що виставлять рахунок за збиток, нанесений півострову в результаті повного знеструмлення з боку України, повідомив так званий глава держкомітету уряду Криму з міжнаціональних відносин і депортованих громадян Заур Смірнов, інформують РІА «Новости».

Смірнов відзначив, що сума збитків на сьогодні підраховується, але мова може йти про мільярди рублів.

«Енергетична блокада спричинила великі ресурсні втрати Криму і в цілому для Російської Федерації. Втрати обов’язково будуть підраховані — це збиток, який буде виражатися як у фінансовому, так і моральному плані», — сказав Смірнов.

На думку кримської «влади», за енергетичною блокадою півострова стоїть, зокрема, глава «Меджлісу кримсько-татарського народу» Мустафа Джемілєв. Разом з іншим її лідером — Рефатом Чубаровим — він раніше ініціював продовольчу блокаду Криму і відкрито закликав до припинення його енергопостачання. Проти обох в РФ порушено кримінальні справи, їм на п’ять років заборонений в'їзд до Росії у зв’язку з екстремістськими заявами.

Смірнов відзначив, що претензії будуть виставлені Джемільову і Чубарову, координатору блокади Ленуру Іслямову, а також їхнім спільникам, особи яких на цей момент уточнюють «правоохоронці».

«Саме ці організатори й повинні понести відповідальність», — заявив Смірнов.

Loading...