Правильне харчування збереже волосся від випадання

Правильне харчування збереже волосся від випадання

Серед продуктів найбільше рекомендують жирну рибу (лосось, палтус, скумбрія), багату жирними кислотами омега-3, що вкрай необхідні для шкіри голови.

Джерело: Відомості

Неодноразові дослідження стверджують, що найкращим рецептом для збереження волосся в хорошому стані є правильне та натуральне харчування.

Серед продуктів найбільше рекомендують жирну рибу (лосось, палтус, скумбрія), багату жирними кислотами омега-3, що вкрай необхідні для шкіри голови. Відсутність їх у раціоні призводить до сухості і, відповідно, — до випадання та виснаження волосся. Крім цього, лосось є джерелом білка, заліза та вітаміну B12, які зміцнюють наші локони й дарують їм здоровий блиск. Тим, хто не їсть рибу з деяких причин (алергія або вегетаріанство), рекомендують щодня вживати в їжу лляну олію.

Не менш важливо споживати кисломолочні продукти (кефір, сир, сметана, йогурт і кисляк). Вони містять багато кальцію та білка, що також сприяє зміцненню та росту волосся.

У свій щоденний раціон необхідно включати й свіжі зелені овочі, адже в них знаходяться вкрай корисні для волосся речовини. Наприклад, броколі, шпинат і листова капуста містять величезну кількість вітамінів А і С, які сприяють виділенню шкірного жиру. А він захищає нашу шевелюру від несприятливого впливу.

Яйця — величезне джерело білка, біотину та вітаміну В12. Їх потрібно обов’язково їсти кожен день, зовсім неважливо, в якому вигляді.

Вживання в їжу горіхів сприяє зупинці випадіння волосся. У них містяться селен, линолієва кислота й цинк, які мають величезне значення для здоров’я волосся та шкіри голови. Брак цинку часто і є причиною випадання волосся. Його найбільше знаходиться в кешью та мигдалі.

Корисно споживати в їжу також біле м’ясо птиці, зокрема індичку та курку, бобові продукти, такі, як сочевиця, квасоля та боби. Вони багаті залізом, цинком, білком і біотином. У тиждень рекомендують з’їдати не менше трьох склянок.

Олія покращує структуру волосся, надає йому здорового вигляду та позбавляє від випадання. Найкориснішими вважають оливкову та конопляну олії. Ну й, звісно, фрукти. Багаті вітаміном С, вони дуже корисні.

Loading...