Росія перекидає своїх військових до кордону між Україною та Кримом

Росія перекидає своїх військових до кордону між Україною та Кримом

Росія терміново посилює своє наступальне угруповання на кордоні окупованого Криму і розгортає десантно-штурмовий полк.

Джерело: Відомості

Про це повідомили у прес-службі РНБО, передає УНН.

«Росія терміново посилює своє наступальне угруповання у Північному Криму. Так, 24 листопада п'ять російських військово-транспортних літаків Іл-76 здійснили перекидання двох батальйонно-тактичних груп десантників зі складу 98 повітрянодесантної дивізії Повітрянодесантних військ ЗС РФ (Іваново) з аеродрому Іваново на аеродром Джанкой», — повідомили у прес-службі РНБО.

Окрім того, вказано, що в районі населеного пункту Калинівка, за 3 км на північний захід від міста Джанкой, розпочато розгортання 97-го десантно-штурмового полку 7-ї гірсько-штурмової дивізії (Новоросійськ).

«Таким чином, потужний наступальний потенціал російських військ в окупованому Криму ще значно збільшується за рахунок найбільш підготовлених підрозділів, готових до штурмових дій», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше СБУ заявила про загрози терактів біля кордону окупованого Криму – спецгрупи там шукають вибухівку. У МВС, своєю чергою, наголосили, що Росія стягнула танки та «Гради» до лінії розмежування між Кримом і Херсонщиною. Вказану інформацію згодом спростували прикордонники.  

Loading...