Україна відмовилася від російського дитячого харчування, яке виявилося токсичним

Україна відмовилася від російського дитячого харчування, яке виявилося токсичним

Рівень свинцю та кадмію перевищував норму у 10 разів.

Джерело: Відомості

За поданням Служби безпеки Міністерство охорони здоров'я України відмовилося від придбання в Росії дитячих продуктів харчування. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Зауважимо, що харчування, яке мали закупити у РФ, призначалося для дітей, хворих фенілкетолургією.

«За поданням Служби безпеки України Міністерство охорони здоров'я відмовилось від придбання продуктів спеціального дієтичного харчування російського виробництва. За результатами ініційованої СБУ експертизи, проведеної фаховою установою з контролю якості лікарських засобів, препарати дієтичного (лікувального) харчування для дітей хворих фенілкетолургією «Тетрафен»/»Нутриген» та «Афенілак» російського виробництва не відповідають встановленим критеріям безпеки», — йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

В СБУ наголосили, що у препаратах встановлено завищений рівень свинцю та кадмію більше ніж у 10 разів від граничного. Унаслідок цього, ліки призводили до численних побічних реакцій, а також до погіршення стану здоров'я у хворих дітей. Рівень свинцю та кадмію перевищував норму у 10 разів.

Міністерство економічного розвитку та торгівлі наразі застосувало санкції проти російського виробника та українського імпортера, тимчасово призупинив їхню зовнішньоекономічну діяльність. Окрім того, Держсанепідслужба вирішує питання щодо заборони до обігу в Україні небезпечного для дітей дитячого харчування з Росії.

Loading...