Турчинов передрікає ядерну катастрофу через дії Росії в Сирії

Турчинов передрікає ядерну катастрофу через дії Росії в Сирії

Масований ракетний удар ударної корабельної групи Каспійської флотилії ЗС РФ по цілях на території Сирії значно загострює ситуацію в зоні ведення бойових дій.

Джерело: Відомості

Про це в коментарі щодо ситуації в Сирії заявив Секретар РНБО Олександр Турчинов, йдеться у повідомленні прес-служби РНБО.

Турчинов нагадав, що з акваторії Каспійського моря корабельною ударною групою Каспійської флотилії Росії завдано масованого ракетного удару по цілях на території Сирії в провінціях Ракка, Ідліб, Алеппо.

«Всього здійснено 26 пусків крилатих ракет морського базування типу (КРМБ) 3М14 з універсального корабельного комплексу «Калібр-НК», — повідомив секретар РНБО, наголосивши, що вперше в історії ВМФ РФ застосували крилаті ракети морського базування 3М14 у бойовій обстановці, адже «раніше вони запускалися тільки під час випробувань та навчальних стрільб».

Як повідомив Турчинов, застосування ЗС РФ крилатих ракет для ураження об'єктів на території Сирії не можна пояснити військовою доцільністю, «тому що уражені цілі були в зоні досяжності російських літаків». На його думку, «мета Москви — продемонструвати міжнародній спільноті рішучість та здатність російської армії застосовувати потужну ракетну зброю».

Турчинов також уточнив, що ці ракети здатні нести також ядерний боєзаряд: «Зі звичайним зарядом ракета здатна влучити в ціль на дистанції понад 1,5 тис. км, з ядерним — понад 2600 кілометрів. Маса боєзаряду однієї ракети складає 400 кілограмів».

Турчинов підсумував, що використання подібної зброї створює надзвичайно небезпечний прецедент, «привчаючи міжнародне співтовариство до пасивного спостереження за бойовим застосуванням ракет, здатних нести ядерний боєзаряд. Такі дії РФ — реальний і дуже небезпечний крок у напрямку провокування глобального військового конфлікту з можливим використанням ядерної зброї».

Loading...