У дитсадку на Полтавщині дитина наштрикнулася головою на штир

Рятувати життя дитині приїхав головний нейрохірург області.

Джерело: Відомості

За міліметри до смерті побувала 5-річна Катруся Чесак у кременчуцькому дитсадку. Дівчинку госпіталізували звідти з переломом лобової кістки та відкритою черепно-мозковою травмою, йдеться в сюжеті ТСН.

Протягом чотирьох годин дитину оперував головний нейрохірург Полтавської області. Пацієнтку ввели в стан штучної коми. Життя дівчинки вдалося врятувати. Медики кажуть, що відбулося зміщення частини черепа, а уламки кісток лоба пошкодили мозкову тканину.

Врятувало дитину її вроджене здоров'я. Тепер на Катрусю чекаю ще мінімум одна операція. Лікарі сподіваються, що функції мозку не порушені та дитина розвиватиметься нормально.

Шоковані батьки вимагають покарання для винуватців каліцтва дитини. Кажуть, що та напоролася головою на металевий болт, яким на майданчику кріпиться дерев'яна спинка стільчика. Від гайки шмат металу стирчить на кілька сантиметрів.

У садочку після трагедії ці штирі почали обрізати. А в управлінні освіти, де видавали дозвіл на безпечність конструкцій, тепер припускають, що дитина вдарилася о пласку металеву поверхню, а не болт.

Вихователька групи, в руки якої того дня батьки віддали здорову Катрусю, на роботу не ходить. Їй уже виписали догану, а згодом обіцяють звільнити.

Тим часом батьки постраждалої дитини звернулися до міліції. Їм важливо, щоби винні були покарані. І не лише вихователька, яка не догледіла, а й ті чиновники, що давали дозвіл на експлуатацію небезпечної конструкції.

Loading...