Дитину заспокоїть… дихання

Дитину заспокоїть… дихання

Психологи стверджують, що заспокоїти дитя, яке плаче, або ж заколисати його перед сном можна за допомогою… дихання.

Джерело: Відомості

Звісно, якщо робити це певним чином. Спочатку маля необхідно взяти на руки і притиснути до себе або ж покласти його на груди, краще так, щоб живіт прилягав до вашого тіла, а ніжки були розведені.

Деякий час, орієнтовно 1-2 хвилини, треба дихати в ритмі дитини. А потім поступово сповільнювати темп, роблячи вдихи рідшими і глибшими. В свою чергу, дитина теж почне дихати, як ви, і швидко заспокоїться.

Зауважимо, що частота дихання дорослих становить 15-20 дихальних рухів за хвилину, в діток віком до одного місяця – 40-60, від одного до шести місяців – 35-40, у віці 1-3 роки – 30-35. Таким чином, діти дихають частіше, ніж дорослі, а в стані збудження й неспокою і поготів. Тому мамі варто навчитись пристосовуватись до дихання свого маляти, якщо вона хоче, щоб дитя було спокійним.

Однак, якщо дитині болить животик (в такому разі вона часто чеберяє ніжками), їй надто жарко чи надто холодно, якщо вона голодна або її лякають голосні звуки чи надмірне освітлення, то неспокій і плач можуть продовжуватись. Тож спочатку варто переконатись, що нічого з вищеперерахованого не турбує ваше маля, щоб даний метод був ефективним.

Loading...