Українці намагаються економити на відпустці та великих покупках

Майже половина респондентів витрачають менше грошей на відпустку.

Джерело: Відомості

Соціологічна компанія TNS провела соцопитування і розповіла, на чому намагаються заощадити громадяни України в умовах кризи.

У порівнянні із березнем 2014, у березні 2015 люди стали економити буквально на всьому. Найменше українці витрачають на відпустку і подорожі (47%), придбання побутової техніки (46%), а також на повсякденне дозвілля (43%).

При цьому, комунальні послуги, оренда житла, а також купівля ліків і їжі поки залишаються статтями витрат, на яких заощаджують менше за все. 

64 % опитаних впевнені, що наразі поганий час для великих покупок для дому, а 57% — що час також не підходить для того, щоб робити заощадження.

Більшість українців у містах із населенням більше 50 тисяч — 65% — вважають, що їх матеріальний стан погіршився за останній рік. Ще 55% впевнені, що він погіршиться цього року, 47% стверджують, що наступні 12 місяців для економіки країни будуть поганими, а 52% вважають, що не тільки рік буде несприятливим, але і найближчі 5 років.

Дослідження проводилося серед громадян України у віці від 12 до 65 років, у містах із населенням більше 50 тисяч (крім АРК і зони АТО). Вибіркова сукупність: 5000 респондентів щоквартально. 

Loading...