Безвізовий режим Україні світить не раніше 2016 року при умові виконання всіх вимог

Безвізовий режим Україні світить не раніше 2016 року при умові виконання всіх вимог

У той же час, чіткої дати скасування віз для громадян України та Грузії в документі немає.

Джерело: Відомості

ЄС надасть Україні і Грузії безвізовий режим у випадку позитивного звіту Єврокомісії, який відбудеться наприкінці 2015 року. У той же час, чіткої дати скасування віз для українців у декларації не вказано. 

Також учасники Ризького саміту підтвердили суверенітет і територіальну цілісність країн Східного партнерства, йдеться в остаточному варіанті декларації за підсумками саміту в Ризі, передає ZN.UA.

«Вітаємо прогрес, досягнутий Грузією і Україною в реалізації їхніх планів дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС, що зазначено в останніх звітах Єврокомісії про досягнутий прогрес», — йдеться в заяві.

Учасники саміту відзначили, що чекають завершення Україною та Грузією реалізації 2-го етапу планів лібералізації візового режиму, а також звіту Єврокомісії про виконану роботу. Також в декларації визнається європейський вибір і прагнення країн-партнерів, що підписали угоди про асоціацію (Україна, Грузія і Молдова).

Саміт «вітає готовність ЄК зробити все можливе, щоб підтримати Україну і Грузію у виконанні ПДВЛ («Плану дій з візової лібералізації»), а також намір ЄК видати звіт про прогрес України і Грузії до кінця 2015 року».

На практиці, зазначає «Європейська правда», це означає, що при якісній роботі Києва візи можуть бути скасовані в 2016 році. 

Loading...