СБУ шукає докази причетності Суркова до розпалювання конфлікту в Україні

Служба безпеки України почала розслідування про причетність радника президента Російської Федерації Владислава Суркова до дестабілізації військово-політичної ситуації в Україні.

Джерело: Відомості

Про це сьогодні на брифінгу повідомив глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко, передає Еспресо.TV. За його словами, Сурков й досі не припиняє військово-політичного втручання в ситуацію в Україні.

«Радник президента Росії Владислав Сурков 1964 року народження, громадянин Росії — ми дійсно серйозно розслідуємо всіх представників, а, на наше переконання, вони є складовими військово-політичного втручання в життя нашої держави з метою повалення державного ладу нашої країни», — сказав Наливайченко.

За його словами, Сурков координував трьох генералів ФСБ, які приїжджали в Україну в грудні, січні та лютому 2013-2014 років.

Наливайченко відзначив, що зокрема МЗС Росії підтвердило українській стороні прибуття в минулому році одного з генералів ФСБ.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що згідно зі свідченнями бійців спецпідрозділу СБУ «Альфа», снайперськими групами під час подій річної давнини на Майдані Незалежності в Києві керував помічник президента Росії Владислав Сурков.

Loading...