Волинських студентів заохочують до навчання у вишах Європи

Волинських студентів заохочують до навчання у вишах Європи

19 лютого за ініціювання Волинського інституту економіки та менеджменту в Луцьку пройшов Інформаційний день програми Еразмус+ для науково-викладацького складу та студентів вишів.

Джерело: Відомості

На захід завітало понад 50 учасників, серед яких — викладачі та студенти Волинського інституту економіки та менеджменту, Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки та Луцького національного технічного університету.

Представники Національного Еразмус+ офісу в Україні Олена Оржель та Світлана Бацюкова презентували оновлену програму Європейського Союзу Еразмус+, яка покликана через співпрацю між вищими навчальними закладами ЄС та країн-сусідів забезпечити подальший розвиток та модернізацію вищої освіти, підвищити її якість та відкритість для суспільства і ринку праці, сприяти подальшій розбудові потенціалу міжнародної співпраці.

Зокрема, було розглянуто такі напрями, як «Навчальна мобільність — співпраця університетів для організації кредитної та ступеневої мобільностей», «Жан Моне», «Проекти співпраці: Розвиток потенціалу вищої освіти». Для студентів, зацікавлених в освіті в Європі та отриманні стипендій на навчання, відбулася паралельна сесія у форматі консультацій.

Як зазначила Олена Оржель, програми Еразмус+ спрямовані не лише на студентів, але й передбачають можливість обміну викладацьким та адмінскладом між ВНЗ України та країн Євросоюзу.

«Європейський Союз виділяє великі кошти на те, щоб наші студенти та молоді науковці могли отримати досвід навчання й викладання у найкращих вишах Європи (оплата за навчання, стипендія, оплата за проїзд, реєстраційні внески), – зауважила Світлана Бацюкова. – І цим варто скористатись! Так, наприклад, студент, який виграв грант на навчання для здобуття кваліфікаційного ступеня PhD, отримує майже таку ж стипендію, як і викладач європейського вишу такого освітньо-кваліфікаційного рівня. Нічого складного в тому, щоб подати заявку на програму, немає. Вся необхідна інформація є на cайті».

Loading...