У Києві кількість отруєних водою зросла до 97 людей

У Києві кількість отруєних водою зросла до 97 людей

Кількість постраждалих через заражену воду в Бортничах досягла 97 осіб, серед них — 77 дітей.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє прес-служба Державної санітарно-епідеміологічної служби (СЕС) України.

«Триває епідеміологічне розслідування спалаху гострої кишкової інфекції, який виник у Дарницькому районі Києва. Станом на 14 січня серед мешканців мікрорайону Бортничі зареєстровано 97 випадків захворювань, у тому числі 77 — серед дітей», — йдеться в повідомленні.

Наголошується, що інтенсивність надходження хворих у медичні установи поступово знижується.

«Медична допомога постраждалим надається в Олександрійській, 4-й та 9-й київських міських лікарнях, а також в Київській міській дитячій клінічній лікарні № 2, в яку госпіталізовано 50 дітей. Всього в лікувальні заклади м. Києва були госпіталізовані 67 осіб», — додали в СЕС.

У відомстві підкреслили, що для попередження подальшого розповсюдження захворювань на свердловинах, від яких живиться водопровід, проводиться дезінфекція. При цьому жителям цього мікрорайону не рекомендується вживати для пиття і харчових цілей воду з водопроводу до завершення профілактичних і протиепідемічних заходів. Для цього мешканцям організовано підвіз питної води спеціалізованим автотранспортом. За даними Державної санітарно-епідеміологічної служби України, при проведенні дослідження проб води з осередків захворювання встановлено перевищення нормативів за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками.

Нагадаємо, що Київводоканал виплатить компенсацію жителям Бортничів, що отруїлися водою. 

Loading...