Продаж російського «Арбідолу» в Україні заборонили

Продаж російського «Арбідолу» в Україні заборонили

Забороняється застосовувати та реалізовувати даний препарат на підставі факту закінчення дії реєстраційного посвідчення лікарського засобу.

Джерело: Відомості

Державна служба з лікарських засобів відповідним розпорядженням заборонила реалізацію та застосування російського імуностимулюючого та противірусного препарату «Арбідол». Про це йдеться на офіційному сайті Державної служби з лікарських засобів України, передає УНН.

У зазначеному розпорядженні, зокрема, зазначається про те, що забороняється застосовувати та реалізовувати даний препарат на підставі факту закінчення дії реєстраційного посвідчення лікарського засобу.

Крім того, у розпорядженні сказано, що суб’єктам господарської діяльності, які здійснюють реалізацію «Арбідолу», необхідно невідкладно «перевірити наявність вищезазначеного препарату; при виявленні вжити заходи із розміщення в карантин або повернення постачальнику, або заходи щодо утилізації/знищення; повідомити територіальний орган Держслужби України за місцем розташування про кількість лікарського засобу, поміщеного в карантин, або повернутого постачальнику, або утилізованого/знищеного».

Разом з тим, у даному розпорядженні також вказано на те, що обіг «Арбідолу» дозволяється лише за умови його перереєстрації в Україні та внесення до Державного реєстру лікарських засобів.

Loading...