Топ-5 літніх ягід, що наситять організм вітамінами

Топ-5 літніх ягід, що наситять організм вітамінами

На які ягоди стоїть особливо налягати в літню пору, щоб наситити організм самими корисними речовинами.

Джерело: Відомості

На які ягоди стоїть особливо налягати в літню пору, щоб наситити організм самими корисними речовинами.

Полуниця

Крім смаку, який подобається і дорослим і дітям, полуниця має просто унікальні властивості. Ягода містить велику кількість антиоксидантів, які перешкоджають старінню клітин організму, бореться з шкідливим впливом вільних радикалів, тим самим захищаючи від ракових захворювань. Крім того, полуниця містить безліч корисних кислот, зокрема фолієву кислоту, саліцилову і яблучну.

Добова норма - 2 склянки ягід. Інакше є ризик отримати алергію через дуже високий вміст вітаміну С.

Суниця

Маленька ароматна ягода містить у собі ряд корисних речовин. Вона має знеболюючу та протизапальну властивість, допомагає регулювати обмін речовин, покращує травлення, насичує організм вітамінами. Суниця лікує подагру, анемію, атеросклероз, захворювання шлунково-кишкового тракту і безліч шкірних хвороб.

Добова норма - 1 склянка ягід.

Чорниця

Ця ягода здатна відновити зір, знизити рівень цукру в крові і додати енергії. У чорниці міститься марганець і антоціани, які відновлюють сітківку ока. Чорниця також містить значну дозу антиоксидантів і заліза. Ще одна особливість цієї ягоди - здатність очищати кишечник від продуктів розкладання, шлаків і солей важких металів.

Добова норма - 1 склянка свіжих ягід. Бажано їсти ягоду в першій половині дня.

Червона смородина

Ягоди смородини містять велику кількість вітаміну С, дубильні речовини, кислоти. Червона смородина допомагає впоратися з нудотою, лікує від застуди, надає тонус і енергію. Вона також містить селен - мінерал, який додає здоровий вигляд нашій шкірі. Крім того, в ній міститься калій, який допомагає краще працювати серцю.

Добова норма - 0,5-1 склянка ягід.

Малина

Вона містить велику кількість вітаміну С, глюкози, яка живить мозок, а також фруктозу і кислоти, які стимулюють травлення. Крім цього, в малині є ефірні олії, які благотворно впливають на апетит і слиновиділення. Малину використовують для лікування застуди, ревматизму, подагри, захворювань суглобів. Малина здатна поліпшити обмін речовин, виводячи з організму солі важких металів, токсини і поганий холестерин.

Добова норма: 1-2 склянки ягід.

Loading...