Пасивне куріння викликає агресивність у дітей

Пасивне куріння викликає агресивність у дітей

Якщо дитина до десяти років регулярно вдихає чужий сигаретний дим, це неодмінно відіб’ється на її мозку, через що вона стане агресивною та недружньою.

Джерело: Відомості

Якщо дитина до десяти років регулярно вдихає чужий сигаретний дим, це неодмінно відіб’ється на її мозку, через що вона стане агресивною та недружньою, розповідає «Корреспондент».

Міжнародні науковці стверджують, що пасивне куріння шкодить дітям. Їх дослідження показує, що діти, які підпадають під вплив пасивного куріння, виростають більш агресивними та схильними до антисоціальної поведінки.

Вчені використовували статистичні соціопсихологічні дані, що стосуються новонароджених дітей та їх раннього дитинства. Серед батьків були як курці, так і не курці, і порівняння тих й інших сімей дозволило зробити висновок про те, що пасивне куріння в ранньому дитинстві спричиняє на психологію дитини певний вплив.

Пасивне куріння не тільки постачає мозок, що розвивається, сумнівними речовинами, при цьому трапляється й нестача кисню, що для мозку може бути набагато важливішим, ніж присутність якихось токсинів.

Дослідники проаналізували дані більше ніж двох тисяч дітей, звертаючи особливу увагу на їх психологічні портрети. Критичний вік, під час якого куріння впливає на психіку, триває до десяти років. Якщо в цей час дитина регулярно вдихає тютюновий дим від чужих сигарет, вона виростає, як було сказано, агресивною і недружньою.

Ні від поведінки батьків, ні від «пасивного паління» під час внутрішньоутробного розвитку цей ефект не залежав.

Loading...