Як навчити себе рано прокидатись

Як навчити себе рано прокидатись

Вставати по ранках з теплого ліжка - щоденний стрес для кожного. Та виявляється, якщо дотримуватись кількох правил, то ранковий підйом не здаватиметься катастрофою.

Джерело: Відомості

Вставати по ранках з теплого ліжка - щоденний стрес для кожного. Та виявляється, якщо дотримуватись кількох правил, то ранковий підйом не здаватиметься катастрофою.

1. Звичка - велика річ

Наше тіло схильне мати звички, тому якщо щодня вставати в один і той же час, то з кожним разом прокидатися буде все легше. Якщо ви зовсім не звикли вставати рано, то спочатку може бути неймовірно складно. Однак дуже важливо не давати собі поблажок і вставати в той же час навіть на вихідних. Поступово внутрішні годинники підлаштуються.

2. Вставай, труба кличе!

Якщо ви поставили собі будильник, вставайте відразу ж. Лежачи в ліжку і сподіваючись поспати «ще хоч 10 хвилин», ми не відпочиваємо. Один хороший спосіб змусити себе встати відразу - поставити будильник в інший кінець кімнати. Таким чином, щоб вимкнути його, доведеться вилізти з ліжка, і є ймовірність, що вже не ляжеш назад. Правда, такий різкий і швидкий підйом буде зовсім не до речі для людей, що мають проблеми з судинами голови і серця. 

3. Потрібно хотіти встати рано

Ключем до раннього підйому є бажання встати рано. Якщо у нас дійсно є мотивація встати раніше, то наш мозок не стане винаходити причини, щоб спати далі. Подумайте, якими перевагами раннього підйому ви можете скористатися і ловіть шанс. Головне, що цю саму мотивацію потрібно закласти в собі ще з вечора.

4. Лягай спати, коли відчуваєш, що втомився

Те, що ви хочете встати рано, зовсім не означає, що і лягти потрібно якомога раніше. Часто ми спимо більше, ніж того вимагає організм. Краще лягати спати, тільки якщо ти відчуваєш втому. Якщо ти ляжеш спати, коли ще не хочеш, то просто упустиш корисний час, намагаючись заснути.

6. Рухайтесь

Прокинувшись, непогано б потягнутися і зробити кілька вправ. Завдяки цьому нормалізується кровообіг, пропадає сонливість і бажання повернутися в ліжко. 

Loading...