Малята, яких годують грудним молоком, рідше страждають від ожиріння

Виявляється, у материнському молоці нижчий рівень вмісту білка, ніж у штучному харчуванні. Відтак малята, яких годують грудьми, набирають вагу повільніше.

Джерело: neboley

Діти, яких годують грудьми, ростуть повільніше, ніж немовлята, які перебувають на штучному вигодовуванні. Вчені вважають, що діти, які годуються молоком матері, рідше страждають від ожиріння, коли підростають, саме тому, що вони повільніше набирають вагу в перший рік життя.

Виявляється, у материнському молоці нижчий рівень вмісту білка, ніж у штучному харчуванні. Відтак малята, яких годують грудьми, набирають вагу повільніше.

Дослідження проходило в 5 європейських країнах і координувалося професором Бертольдом Колетжко з Мюнхена. Більше тисячі немовлят отримували дитяче харчування з високим і низьким вмістом білків в перший рік життя. Потім за їх розвитком спостерігали протягом двох наступних років. Також дослідники спостерігали за групою малюків, що годуються грудьми.

Через два роки ті діти, яких годували штучним харчуванням з низьким вмістом білка, були одного зросту з дітьми, які харчувалися сумішами з високим вмістом білка, але їх вага була нижчою. Оскільки ріст у дітей був однаковий, вчені зробили висновок, що різниця у вазі присутня за рахунок жирових відкладень. Таким чином дійшли висновку: якщо дитина змалку споживає менше білка — це знижує шанси ожиріння в майбутньому. Відтак зниження вмісту білка в дитячому харчуванні може нормалізувати зріст у ранньому віці, а також призвести до зниження ризику повноти і ожиріння.

Loading...