Настрій залежить від кількості випитої води

Настрій залежить від кількості випитої води

Фахівці з університету Тафта (штат Массачусетс, США) провели дослідження, у ході якого з’ясувалося, що від кількості випитої води залежить настрій людини.

Джерело: Відомості

Фахівці з університету Тафта (штат Массачусетс, США) провели дослідження, у ході якого з'ясувалося, що від кількості випитої води залежить настрій людини.

У ході експерименту понад 30 студентам запропонували протягом 60-75 хвилин активно позайматися аеробікою, а достатньої кількості води втамувати спрагу не дали. У порівнянні з іншою, контрольною групою, учасники якої не були обмежені в цьому живильному компоненті, вони значно більше почували втому, депресію й навіть озлоблення.

Висновок однозначний - настрій від недоліку води погіршується. Причому підкреслюється, що багато з людей ледь не щодня п'ють води менше, ніж потрібно.

Відповідно до висновків авторів дослідження, для кожної конкретної людини треба виробляти індивідуальну формулу споживання води залежно від ваги, рівня фізичної активності й від погоди. Та все ж науковці дають і загальну рекомендацію - 8-9 склянок на день.

Loading...