Учені: Пиво з високим вмістом хмелю рятує від похмілля

Учені: Пиво з високим вмістом хмелю рятує від похмілля

Пиво, на думку вчених, допомагає боротися з похміллям.

Джерело: Відомості

Напередодні новорічних свят, які традиційно супроводжуються рясними алкогольними випивками, експерти з Німеччини спробували визначити спиртний напій, який найменшою мірою провокує похмілля. Це, як з’ясувалося, пиво. Яке, до речі, ще й знижує похмілля від міцніших напоїв, повідомляє видання Planet-Today.

Пиво було вибране серед інших слабоалкогольних напоїв завдяки присутньому в його складі хмелю — унікальні біологічні сполуки, з якої складається останній, зменшують вплив патогенних алкогольних токсинів на печінку. Тобто, простіше кажучи, пиво допомагає боротися з похміллям.

Учені з Університету Фрідріха Шіллера, які  зробили такі висновки, не зізнаються, хто став спонсором їхнього дослідження, але це, як нескладно припустити, хтось із виробників пива.

Тим часом учені наводять як докази своїх слів результати експериментів над гризунами, яких поїли пивом і дивилися, що в результаті буде.

Треба відзначити, що в результаті не сталося нічого особливого — миші, які  напилися пінного напою,  не продемонстрували скільки-небудь серйозного похмілля, на відміну від своїх захмелілих від  горілки родичів, які пережили експеримент не в повному складі. 

 

Loading...