Учені: Електронні сигарети призводять до онкологічних захворювань

Учені: Електронні сигарети призводять до онкологічних захворювань

Фахівці зацікавилися, як електронні сигарети можуть впливати на людський організм.

Джерело: Відомості

Електронні сигарети є не такими безпечними, як це здається. Їхнє вживання впливає на появу важких хвороб порожнини рота. Про це заявили вчені з Каліфорнійського університету, повідомляє VistaNews.

Фахівці зацікавилися, як електронні сигарети можуть впливати на людський організм і здоров’я. У процесі дослідження стало ясно, що застосування вейпінгу помітно шкодить клітинам ясен. Найперше такі сигарети негативно впливають на тканини, які утримують зуби в яснах. Крім цього, було довело канцерогенність випарів електронних сигарет: завзятий курець може «підхопити» і більш небезпечне захворювання — рак ротової порожнини. 

Експерти встановили, що в склад електронних сигарет входять вкрай токсичні елементи. Вони впливають на порожнину рота, вбиваючи шар її клітин, після чого утворюється онкологічна хвороба.

Також вдалося встановити, що використання цих пристроїв призводить до виникнення специфічних мутацій в епітеліальних клітинах легенів. Такі генетичні зміни є відправною точною для розвитку злоякісних новоутворень і схожі на ті порушення, які з’являються у завзятих курців тютюну.

Варто додати, що американська організація FDA в 2009 році проводила масштабне дослідження електронних сигарет різних фірм. При проведенні ретельного аналізу вдалося встановити, що в картриджах для пристрою від багатьох виробників були виявлені нітрозаміни, діетиленгліколь, які є потенційними канцерогенами. Після цього організація випустила прес-реліз, який закликав відмовитися від використання електронних сигарет і заборони продаж цих пристроїв підліткам.

 

Loading...