Шість головних рекомендацій для профілактики грипу

Шість головних рекомендацій для профілактики грипу

Навіть якщо не вдалося вакцинуватися, дотримання простих правил допоможе не захворіти.

Джерело: Відомості

У Міністерстві охорони здоров’я розробили рекомендації для українців в період сезонного грипу.

Якщо дотримуватися цих простих правил, то навіть без вакцинації шанси уберегтися від захворювання значно зростають, стверджують медики.

1. Уникайте близького контакту з хворими

Намагайтеся якомога менше перебувати поруч з людьми, які підхопили застуду, в тому числі нежить або кашель. Якщо захворіли ви, то тримайте дистанцію, щоб уберегти їх від хвороби.

2. Захворіли — залишайтеся вдома 

Якщо можливо, візьміть вихідний. Грип швидко передається іншим, тому перебування в людних місцях сприятиме поширенню інфекції.

3. Прикривайте ніс і рот

Під час кашлю та чхання грип поширюється особливо швидко. Прикрийте серветкою органи дихання — це знизить ймовірність передачі інфекції.

4. Мийте руки

Часте миття рук допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води і мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі.

5. Намагайтеся не торкатися обличчя

Очі, рот і ніс — вхідні двері в організм. На руках же дуже багато мікробів, а тому торкаючись ними обличчя ви збільшуєте їхні шанси потрапити в організм.

6. Привчіть себе до корисних звичок

Ретельно чистіть і дезінфікуйте поверхню , до якої часто торкаєтеся вдома, на роботі або в навчальних закладах. Це особливо важливо, якщо в приміщенні знаходиться хворий. Слідкуйте за режимом сну, будьте фізично активними, уникайте стресу, пийте багато води і приймайте поживну їжу.  

Loading...