Учені встановили причину виникнення алергії на кішок

Учені встановили причину виникнення алергії на кішок

За появу алергічної реакцій в людей відповідає особливий білок.

Джерело: Відомості

Кембриджські вчені встановили, що деякі люди страждають від алергії на кішок через те, що в цих домашніх тварин в слині і шерсті міститься особливий білок, що викликає неприємні реакції, повідомляє VistaNews.

Дослідники нагадали про статистику, яка свідчить, що з цією проблемою в усьому світі стикається близько 15% населення. При цьому, багато з них дуже страждають від алергії на кішок, оскільки постійно уникати присутності поруч домашніх тварин просто неможливо.

Наука раніше вважала, що кішки поширюють алерген, але не могли його визначити. Через це медицина випускала малоефективні препарати, призначені для придушення реакцій.

Однак в Кембриджі з’ясували, чому відбувалося саме так. Виявилося, білок, який міститься в слині і вовні кішок, є абсолютно нешкідливою речовиною. Однак коли він потрапляє в організм людини, з ним у реакцію в ступають бактерії господаря, які починають виділяти сполуки, що провокують неприємні реакції: сльози, свербіж, нежить і чхання.

Автори відкриття заявили, що незабаром, завдяки їхній наукової роботи, в світі можуть з’явитися більш ефективні ліки від алергії на кішок.

Loading...