Сисоєнко: Україна не готова сьогодні до впровадження страхової медицини

Сисоєнко: Україна не готова сьогодні до впровадження страхової медицини

У бюджеті на медичну допомогу кожному громадянину виділяється більше тисячі гривень на рік.

Джерело: Відомості

Про це розповіла народний депутат України, заступник голови Комітету ВР з питань охорони здоров'я Ірина Сисоєнко, коментуючи ініціативу впровадження в Україні страхової медицини.

«Україна не готова сьогодні до впровадження страхової медицини, оскільки страхова медицина - це в першу чергу оплата за послугу, а ми не знаємо в Україні вартості жодної медичної послуги. Перед тим, як думати, як узяти з людей ще гроші на страхову медицину, яких у них і так немає, ми повинні ефективно використовувати навіть ті 3% ВВП, які сьогодні виділяються в бюджеті. Ми цього не робимо. На кожного громадянина нашої країни для оплати ним елементарних медичних послуг на рік виділяється 1000-1200 грн. Де вони? Ми повинні порахувати, скільки коштує екстрена медична допомога, педіатричне лікування, лікування інфекційних захворювань і т.д., що держава зобов'язана сплатити. І необхідно прогарантувати кожному громадянину оплату цього мінімального пакету послуг і тільки потім можна говорити про пошук додаткових грошей для впровадження страхової медицини».

Крім того, нардеп наполягає, що перед впровадженням страхової медицини необхідно прийняти Закон України про автономізацію медустанов, щоб медичні установи стали некомерційними підприємствами.

Loading...