Розторопша - найефективніша лікарська рослина при лікуванні гепатиту, цирозу, жовтяниці

Розторопша - найефективніша лікарська рослина при лікуванні гепатиту, цирозу, жовтяниці

Печінку одночасно і важко, і легко лікувати.

Джерело: Відомості

Печінка дуже чутлива до всяких змін в організмі. Починаєш її лікувати - вона швидко виліковується, а незабаром знову починає боліти (це якщо спосіб життя залишатиметься колишнім).

Серед рослин, які ефективні при лікуванні хвороб печінки, вважається розторопша плямиста. Латинська назва  - Sílybum mariánum. Завдяки наявності  в ній комплексу силімарину (суміш трьох флавонолігнанів) розторопша виконує захисну і регенеруючу дію на печінку. Вважається найсильнішою лікарською рослиною при лікуванні гепатиту, цирозу, жовтяниці.

Діюча речовина розторопші - силімарин - навіть у високих дозах не дає побічних дій і надзвичайно добре впливає на відновлення клітин печінки. Рекомендується всім в якості основного профілактичного засобу для чистки печінки раз в півроку.

Лікування розторопшею послаблює або зовсім пригнічує дію речовин, які дратують і ушкоджують печінку. Після перенесеного гострого гепатиту в якості додаткового лікування призначається регулярний прийом чаю з розторопші.

Чай з розторопші

1 ч.л. подрібненого насіння. Стільки ж трави, якщо ви нею користуєтеся. Залити 1 ст. окропу, настоювати 10-20 хв і процідити. Чай п'ють теплим невеликими ковтками по 1 чашці: вранці натщесерце, за півгодини до обіду і ввечері перед сном.

Чай з розторопші можна змішувати з чаєм з м'яти перцевої. Це не тільки покращує смак, але і в багатьох випадках посилює дію.

Використання шроту (перемелене насіння)

30 г (2 ст.л.) насіння розтерти в порошок, залити 0,5 л води і кип'ятити на дуже слабкому вогні до випаровування половини об'єму рідини. Процідити, пити по 1 ст. л. щогодини з ранку до вечора.

Подрібнені плоди приймати по 1 ч. л. 4-5 разів на день за 20 хв. до їди, запиваючи водою.

Курс лікування - місяць, при запущеному захворюванні його треба повторити через 2-3 тижні. Дітям дози зменшують вдвоє.

Loading...