Сіль названа найнебезпечнішим харчовим продуктом у світі

Сіль названа найнебезпечнішим харчовим продуктом у світі

Сіль підвищує тиск, провокує гіпертонію, інсульти і серцеві напади.

Джерело: Відомості

З такою заявою виступили австралійські експерти. Як передає "Новости Ю" сіль негативно впливає на судинну систему, що має бути основним фактором, що вимагає скорочення її споживання. Сіль підвищує тиск, провокує гіпертонію, інсульти і серцеві напади.

Експерти вважають, що для нормальної життєдіяльності досить невеликої кількості солі. Якщо ж вживати багато солі на регулярній основі, це однозначно завдасть шкоди. Ряд аналізів і експериментів дозволив зрозуміти, що сіль діє на судини миттєво.

Отже, сіль розширює судини мінімум на дві години. Також активне споживання солі пов'язують з підвищеним холестерином і серцево-судинними захворюваннями. Особам із захворюваннями нирок, ожирінням і гіпертонії взагалі варто утримуватися від солоної їжі.

Насправді, навіть 3,8 грама солі достатньо для прояву негативного ефекту. Тим часом, багато людей споживають 8-12 грамів солі. До речі, один з найнебезпечніших джерел солі-- локшина швидкого приготування. В одній упаковці міститься більше 80% від денної норми споживання солі.

Loading...