Любов до кави можна успадкувати

Любов до кави можна успадкувати

Дослідникам з Італії та Нідерландів вдалося виявити ген PDSS2, який повязаний з вживанням кофеїну.

Джерело: Відомості

Одні люди люблять каву, а інші віддають перевагу чаю або навіть молоко, а кава терпіти не можуть. Кавомани не мислять свого ранку без чашки кави, та й в перебігу дня випивають ще кілька. Причина таких переваг може бути пов'язана з генами.

Дослідникам з Італії та Нідерландів вдалося виявити ген PDSS2, який пов'язаний з вживанням кофеїну. Носії цього гена п'ють менше кави, ніж ті, у кого продукт експресії PDSS2 відсутня.

Автори дослідження на чолі з Ніколою Пірасту (NicolaPirastu) пояснюють, що швидше за все в організмі тих, у є цей ген, метаболізм кофеїну протікає набагато повільніше, ніж у всіх інших. Саме тому їм не потрібно регулярно пити каву, поповнюючи «запаси» цього тонізуючого напою.

Втім, це поки лише припущення і його ще належить підтвердити. Вчені вважають, що дуже важливо розібратися, що впливає на наші переваги і чому люди вибирають одні продукти, а не інші. Нагадаємо, що вплив кави на здоров'я останнім часом вивчається дуже активно: серед отриманих даних є як позитивні, так і не дуже радісні. Хороших новин про каву досить багато: вчені показали, що у шанувальників цього напою рідше розвивається розсіяний склероз, хвороба Паркінсона, діабет і деякі форми раку.
Джерело:popsci.com

Loading...