Медики: алкоголь викликає сім видів раку

Медики: алкоголь викликає сім видів раку

Вживання алкоголю може призвести до розвитку раку грудей і шести інших видів пухлин.

Джерело: Відомості

Таким чином, алкоголь вбиває приблизно 500 тисяч осіб на рік (6% смертей від раку). Такі висновки містяться в статті, опублікованій в журналі Addiction, повідомляє Informing.

Час від часу в науковій пресі з'являються кілька десятків досліджень, результати яких свідчать про зв'язок між вживанням алкоголю і розвитком раку в ряді органів.

Зокрема, в 2010 році вчені довели, що в людей, котрі вживають пиво у великій кількості, може розвинутися рак кишківника. У 2011 і 2013 роках був виявлений зв'язок між алкоголем і раком грудей. Інші дослідження свідчать про те, що поєднання тютюну і спиртного погіршує ситуацію.

Дженні Коннор з університету Отаго (Нова Зеландія) опублікувала статтю, в якій вона систематизувала результати досліджень, намагаючись встановити зв'язок між вживанням алкоголю та розвитком раку.

У результаті Коннор прийшла до висновку, що вживання спиртного пов'язано з розвитком семи різних видів онкології: раку грудей, ротоглотки, гортані, стравоходу, печінки, прямої і товстої кишки. Це проявлялося в тих випадках, коли кількість алкоголю перевищувала 50 грам в день. Дженні Коннор впевнена, що ця проблема стосується не тільки дуже питущих людей, а й тих, хто п'є помірну кількість спиртного і вживає тільки вино і пиво.

За оцінками медика, вживання алкоголю прямо пов'язане з розвитком онкологічних захворювань у 5,8% людей, які щорічно вмирають від раку. 

Loading...