Волоські горіхи захистять від раку кишківника

Волоські горіхи захистять від раку кишківника

Волоські горіхи повні сполуками, відомими своєю поживною цінністю.

Джерело: Відомості

Вони містять найкорисніші поліненасичені жирні кислоти серед всіх зазвичай їстівних горіхів, а також найвище співвідношення омега-3 до омега-6 жирних кислот, повідомляє Ru.Delfi.

Крім омега кислот, волоські горіхи містять також високі рівні певної форми вітаміну Е з протираковими властивостями. Однак волоські горіхи — це не тільки сума їхніх хімічних елементів. Їхня активність проти раку товстої кишки, який є третім найбільш поширеним видом раку в світі, може бути пов’язана і з іншими факторами.

Дослідження показали, що волоські горіхи допомагають уникнути захворювань, пов'язаних з нераціональним харчуванням і способом життя, у тому числі серцево-судинних захворювань, діабету і неврологічних розладів.

Команда дослідників з Лабораторії геномної медицини Джексона виявила, що в мишей, які їли волоські горіхи в обсязі 7%-10,5% від загальної кількості калорій в дієті (що еквівалентно в людській дієті приблизно 30 грамам волоських горіхів у день), були в 2,3 рази менш схильні до розвитку раку товстої кишки.

«Наші результати вперше показали, що споживання волоських горіхів здатне зменшити розвиток пухлини товстої кишки. Існує доказова база того, що волоські горіхи можуть вирішити цілий ряд проблем, пов’язаних зі здоров’ям, наша ж робота демонструє, що волоські горіхи можуть також виступати як пробіотик, що, в свою чергу, забезпечує захист від пухлин товстої кишки», — прокоментував результати дослідження провідний дослідник доктор Даніель Розенберг. 

Loading...