У Китаї з’явився другий претендент на пересадку голови

У Китаї з’явився другий претендент на пересадку голови

Підготовка до першої в світі трансплантації голови йде повним ходом.

Джерело: Відомості

Хірург Серджіо Канаверо збирається пересадити голову російського програміста Валерія Спиридонова, який з дитинства страждає невиліковною недугою — спінальної аміотрофією Верднига-Гоффмана. Операція буде проведена в кінці 2017 року, повідомляє Informing.

У той же час жителі Піднебесної також виявили бажання взяти участь в експерименті. Більше того, фахівці вже почали формування черги з людей, які хочуть пересадити голову.

Повідомляється, що одним з перших кандидатів став 62-річний працівник газової компанії Ван Хуаньмінь. 6 років тому він отримав серйозне пошкодження під час жартівливої ​​боротьби з приятелем. У результаті чоловіка повністю паралізувало. Тепер він хоче собі нове тіло.

Взятися за таку складну операцію вирішив знаменитий хірург-трансплантолог Рен Сяопін, який раніше допомагав Канаверо. Операцію планують провести в медичному центрі Харбіна. Сяопін вже проводив пересадку голови лабораторним щурам, однак гризуни прожили після цього всього один день. Крім цього, хірург повідомив про проведення дослідів з трупами, але не розкрив подробиць. У 1999 році він провів в США першу в світі операцію з пересадки рук. 

Loading...