5 симптомів ниркової недостатності, які люди, зазвичай, ігнорують

5 симптомів ниркової недостатності, які люди, зазвичай, ігнорують

Якщо робота одного з органів організму утруднена, страждає весь організм.

Джерело: Відомості

Теж стосується і нирок, повідомляє видання FitHacker.

А саме, якщо вони не можуть функціонувати належним чином, то не зможуть виводити токсини з крові, а це, в свою чергу, негативно відіб’ється на загальному стані здоров’я.

Тому дуже важливо навчитися розпізнавати симптоми ниркової недостатності, щоб уберегти себе від негативних наслідків.

Найбільш поширені ознаки проблем з нирками.

Втома

Нирки виділяють еритропоетин, гормон, який допомагає у формуванні червоних кров’яних тілець, котрі переносять кисень.

Проте, якщо кількість еритроцитів зменшується, людина може відчувати анемію, яка в подальшому може призвести до втоми, коли виникає дефіцит кисню в клітинах.

Змінена функцій сечового міхура

Коли нирки погано функціонують, система сечовипускання змінюється, а це означає, що людина може відчувати часте нічне сечовипускання, і колір сечі зміниться, стане блідим.

Набряклість

Так як нирки не в змозі вивести токсини з організму, додаткова рідина накопичується в таких частинах тіла як обличчя, руки, ноги, щиколотки й ступні.

Сухість, висипання і свербіж

У разі, якщо функція нирок порушується, токсини накопичуються в крові, і це викликає сухість шкіри, постійний свербіж і висип. Ви ні в якому разі не повинні ігнорувати ці ознаки. Одним кремом ви тут не обійдетеся.

Біль у попереку

Люди часто відчувають біль у попереку в разі проблем з нирками, спочатку тільки з одного боку, а потім з обох сторін. До того ж, якщо ви зазвичай спите на одному боці, нирки на тому ж боці будуть хворіти сильніше.

Для того, щоб вирішити проблеми з нирками і відновити їхню правильну роботу, необхідно внести деякі зміни в спосіб життя і перш за все почати вживати здорову їжу.

Ви також повинні пити багато рідини, води і свіжих соків, наприклад несолодкий журавлинний сік. Потрібно регулярно займатися фізичними вправами і намагатися якомога частіше вживати такі продукти, як трава хвоща, квіти золотарника, кукурудзяні рильця, корінь лопуха, ягоди ялівцю. 

Loading...