Розвиток катаракти можна зупинити, якщо вживати певні продукти

Розвиток катаракти можна зупинити, якщо вживати певні продукти

Вчені встановили, що вживання таких продуктів, як шпинат, броколі або насіння соняшнику можуть знизити ризик розвитку катаракти ока на 27%.

Джерело: Відомості

Продукти з високим вмістом вітаміну Е, такі як шпинат, насіння соняшника і броколі, здатні значно знизити небезпеку розвитку такого захворювання очей, як катаракта, стверджують китайські дослідники з Медичного коледжу Університету Циндао.

Вчені встановили, що вживання таких продуктів, як шпинат, броколі або насіння соняшнику можуть знизити ризик розвитку катаракти ока на 27%. Фахівці провели мета-аналіз досліджень, в яких взяли участь близько 250 тисяч осіб. Виявилося, що високий вміст цього вітаміну в крові є потужним захисним фактором проти цієї хвороби зору.

Найчастіше катаракта розвивається у людей похилого віку. В результаті хвороби затуманюється зір і істотно знижується якість життя. Для запобігання повної втрати зору необхідне проведення операції. Відкриття китайських вчених має велике клінічне і практичне значення в справі профілактики катаракти.

Вони довели, що статистично істотного зниження ризику розвитку цієї хвороби можна домогтися за рахунок включення всього 7 мг вітаміну Е в щоденний раціон. Сам по собі цей вітамін є потужним антиоксидантом, який присутній в кришталику ока. Окислювальний стрес кришталика, що викликається такими факторами, як сонячне світло і шкідливі викиди, може знизити захисні сили антиоксиданту, що збільшує ризик катаракти.

Багато людей сьогодні насолоджуються сонячною погодою, але кращим захистом очей буде насичена вітаміном Е дієта, а також пара сонцезахисних окулярів, лінзи яких мають ультрафіолетові фільтри.

Інф. medicinform.net

Loading...