Уряд Німеччини дозволив вживати марихуану в медичних цілях

Уряд Німеччини дозволив вживати марихуану в медичних цілях

Ініціатива була запропонована міністром охорони здоровя Німеччини Германом Грох.

Джерело: Відомості

Уряд Німеччини схвалив законопроект, який дозволяє вживання медичної марихуани хворим важкими захворюваннями, повідомляє в середу, 4 травня, Deutsche Welle.

Ініціатива була запропонована міністром охорони здоров'я Німеччини Германом Грох. Відповідно до прийнятого законопроекту, пацієнти з серйозними захворюваннями, лікування яких не приносить результати, зможуть вживати медичну марихуану.

Відзначається, що марихуану можна буде оплачувати через медичну страховку пацієнтів. Їм необхідно буде отримати від доктора документ, де буде говоритися про те, що решта лікування було неефективним.

Закон також дозволяє вирощувати марихуану під контролем Федерального інституту лікарських засобів і виробів медичного призначення.

Reuters уточнює, що марихуану зможуть вживати в медичних цілях хворі на рак, СНІД і хворобою Паркінсона. В силу законопроект вступить навесні 2017 року.

До прийняття законопроекту, DW нагадує, пацієнтам було проблематично отримати медичний канабіс. Для нього потрібно було необхідний дозвіл, хворі також повинні були самі його оплачувати.

Loading...