Китаянки отримали право на щомісячну відпустку в дні «жіночих проблем»

Китаянки отримали право на щомісячну відпустку в дні «жіночих проблем»

Влада відразу декількох провінцій Китаю проявила турботу про працюючих представниць прекрасної статі.

Джерело: Відомості

Ті з них, у кого місячні супроводжуються болями і поганим самопочуттям, отримали право на оплачувану відпустку тривалістю 1-2 дня.

Влада китайської провінції Аньхой оголосила про те, що з 1 березня всі працюючі мешканки цієї адміністративно-територіальної одиниці КНР, які страждають альгоменореєю, отримають право на щомісячну короткострокову відпустку тривалістю 1-2 дня. Така відпустка буде оплачуваною незалежно від того, в якій компанії (державній або приватній) трудиться жінка.

Трохи раніше подібні місцеві закони ввела влада провінцій Шаньсі (Shanxi) і Хубей (Hubei). Цілком ймовірно, що за прикладом названих провінцій найближчим часом підуть і керівники провінції Гуандун ((Guandong).

Для отримання права на відпустку жінці, у якої лікар діагностує альгоменорею, тобто хворобливі місячні, досить представити своєму начальнику відповідну медичну довідку.

Аналогічні закони існують в інших країнах цього регіону, зокрема в Індонезії, на Тайвані, в Південній Кореї і Японії.

За даними ВООЗ, хворобливі місячні спостерігаються більш ніж у половини жінок. 10% з них відчувають дуже сильні болі, які позначаються на їхньому повсякденному житті і на працездатності.

А у Франції скоро буде прийнятий інший оригінальний закон, який дозволить всім працюючим громадянам країни, незалежно від статі, повноцінно відпочивати після роботи.

Відповідно до законопроекту, підготовленого Міністерством праці Франції, всі, хто працюючі французи отримають право не відповідати на телефонні дзвінки начальства і колег по роботі, а також на повідомлення електронної пошти та SMS-ки до початку робочого дня і після його закінчення.

Якщо начальник спробує покарати співробітника, що не реагує на спроби зв'язатися з ним у позаробочий годинник, його чекає великий штраф. Цілком ймовірно, штраф буде накладено і на всю компанію.

Loading...