Дієтологи розповіли, яким повинен бути ідеальний сніданок

Дієтологи розповіли, яким повинен бути ідеальний сніданок

У першому прийомі їжі слід упор робити на білок (яйця, наприклад).

Джерело: Відомості

Він дозволить довше не відчувати почуття голоду, на відміну від традиційного сніданку з вівсянкою. Таким чином дитина буде за обідом споживати менше калорій. Це особливо актуально для дітей, схильних до ожиріння. Але потрібно пам'ятати, що позитивний ефект від білкового сніданку зберігається лише півдня, впливаючи лише на обід, пише Zee News.

Це показали спостереження за групою дітей 8-10 років. Вони їли один з трьох видів сніданків, чия енергетична цінність була 350 калорій (яйця, вівсянка або пластівці). Потім діти грали аж до обіду. Експеримент проводився раз на тиждень протягом трьох тижнів. Сніданок діти повинні були з'їдати повністю, а ось на обід діти вибирали самі.

Отже, якщо на сніданок діти з'їдали яєчню, тост з цільнозернового хліба, нарізані персики і одновідсоткове молоко, то за обідом вони споживали на 70 калорій менше. Беручи до уваги, що у дитини з помірним рівнем фізичної активності середні показники калорійності повинні бути до 1800 калорій, 70 калорій - це близько 4% від добової потреби в калоріях.

Loading...