Унікальний крем захищає від сонця без ризику розвитку дефіциту вітаміну D

Унікальний крем захищає від сонця без ризику розвитку дефіциту вітаміну D

Співробітники університету Бостона створили продукт Solar D - сонцезахисний крем, який гарантує, що ви отримаєте свій вітамін D без проблем.

Джерело: Відомості

Співробітники університету Бостона створили продукт Solar D - сонцезахисний крем, який гарантує, що ви отримаєте свій вітамін D без проблем, пов'язаних з УФ-опроміненням, передає Zee News. Вчені спеціально змінили компоненти крему таким чином, що в цілому сонцезахисний фактор залишається незмінним. Однак організм все одно отримує вітамін D.

Вийшла суміш з унікальним фільтруючим складом. Відомо: сонячне світло - основне джерело вітаміну D. Але в зв'язку з поширенням по всьому світу раку ( "спасибі" потрібно сказати моді на загар, популярність соляріїв і відпочинку в дуже жарких і сонячних країнах), сонцезахисні засоби стали вважатися обов'язковими.

Однак постійне використання подібних засобів загрожує розвитком дефіциту вітаміну D. Наприклад, застосування крему з SPF30 знижує здатність організму виробляти вітамін D майже на 98%. У кремах можна знайти кілька з'єднань, які ефективно поглинають випромінювання сонця у вигляді променів різного спектру. Вчені запропонували позбутися деяких інгредієнтів. В результаті у Solar D рівень SPF рівний 30. Але, як показали дослідження, новий продукт забезпечував до 50% більше вироблення вітаміну.

Loading...