Учені: пропускання сніданків призводить до крововиливу в мозок

Учені: пропускання сніданків призводить до крововиливу в мозок

Японські вчені провели дослідження, в ході якого з’ясували, що люди, які пропускають сніданок більше 5 разів на тиждень, на 36% частіше страждають від крововиливу в мозок в порівнянні з тими, хто снідає щодня.

Джерело: Відомості

Так, фахівці Університету Осаки вивчили дані 82 772 людей у віці від 45 до 74 років з 6 префектур, за якими спостерігали лікарі 25 років. За цей час 1050 людей стали жертвами крововиливу в мозок, повідомляє Informing.

За словами дослідників, через те, що пацієнти залишалися в будні дні без сніданку, у них підвищувався кров'яний тиск. Повідомляється, що саме він є однією з головних причин крововиливів.

Одночасно з цим вчені повідомили, що великої різниці в поширеності ішемічного інсульту немає. Передбачається, що підвищений тиск не так впливає на ймовірність нфаркту мозку, ніж на ризик геморагічного інсульту.

Додамо, що в Європі і США фахівці, на відміну від японських дослідників, знаходили якусь асоціацію між пропуском сніданку і ризиком серцевого нападу. Проте наголошується, що в Японії більш низький рівень ожиріння.

Раніше вчені заявляли, що в зв'язку з відмовою від сніданку у людей може з'являтися зайва вага. Згідно з підрахунками, стала відмова від сніданку може призвести до додавання 13 зайвих кілограмів на рік. 

Loading...