Учені: Безсоння призводить до залежності від соціальних мереж

Учені: Безсоння призводить до залежності від соціальних мереж

Учені з’ясували, що соціальні мережі є улюбденим місцем проведення часу студентами, які страждають на безсоння.

Джерело: Відомості

Співробітники Каліфорнійського університету, розташованого в Ірвіні, у ході дослідження встановили, що безсоння, а також погіршення працездатності та різкі зміни настрою призводять до того, що молоді люди засиджуються в соціальних мережах, повідомляє Informing.

Фахівці провели дослідження за участі 76 добровольців: 42 дівчат і 34 хлопців. Усі учасники експерименту були студентами, зареєстрованими в соцмережах.

Експеримент тривав одну тиждень. Весь цей час американські дослідники спостерігали за випробовуваними і двічі в день проводили їхнє опитування. Фахівці враховували такі показники, як вік добровольців, стать, навантаження, рівень стресу, а також повсякденна діяльність, якою студенти займалися у вільний від навчання час.

Вранці учасники дослідження проходили анкетування, відповідаючи на питання про тривалість та якість свого сну. Вечорами вони розповідали про те, чим займалися протягом дня.

Завдяки цьому американські фахівці з'ясували, що безсоння прямо пропорційно пов'язане з  хронічною втомою, а також прихильністю до соціальних мереж. 

Loading...