Спілкування кількома мовами подвоює шанси оговтатися після інсульту

Спілкування кількома мовами подвоює шанси оговтатися після інсульту

Нові дослідження людського мозку стверджують, що у поліглотів є більше шансів цілковито оговтатись після інсульту

Джерело: Відомості

Доктор Томас Бак, один із авторів дослідження, помітив закономірність між пізнавальним резервом людини та здатністю мозку витримувати пошкодження, повідомляє новинний портал Geek. «Білінгвізм допомагає людям міняти мову, якою вони спілкуються. Так носій однієї мови може використовувати іншу для спілкування. Такі дії призводять до постійних тренувань мозку, а це, в свою чергу, може стати фактором, що допоможе людині відновитися після інсульту», – стверджує він.

Ця ж команда вчених вивчає як знання кількох мов впливає на слабоумство. Так, серед 608 пацієнтів після інсульту ті, що знали кілька мов швидше приходили у здоровий глузд. І це включаючи такі особливі групи ризику як курці, гіпертоніки та діабетики.

Дослідження проводилося на базі Единбурзького університету та Інституту медичних наук в Хайдерабаді. Причиною вибору індійського міста Хайдерабад було те, що практично усе його населення знає кілька мов.

Тож ніколи не  пізно почати вивчати іншу мову, та використовувати її повсякдень. Справа навіть не в тому, що це дасть змогу прожити довше. Додаткове навчання ніколи не завадить, особливо у таку мультикультуралістичну добу.

Loading...